16 september 2017
16:00

Gamla Upsala SK

Referat: Karlslunds IF HFK - Gamla Upsala SK

Karlslunds IF HFK mötte idag Gamla Upsala SK på Karlslund Arena i en match som skulle få ett högdramatiskt slut, där rättvisa till slut skipades och hemmalaget kunde ta tre nya poäng i toppenstriden av Division 2 Norra Svealand

Vi tar det från början.

I backen Gabriel Kopkins frånvaro, efter tre gula kort under säsongen och därmed avstängning, får sommarnyförvärvet Carl Ekstrand Hamrén göra debut i Division 2 då han startar som en av tre backar i hemmalagets försvar. I övrigt samma startelva som i den senaste matchen mot Skiljebo SK.

Det är Karlslund som sin vana trogen börjar starkt på hemmaplan. Redan i den sjätte minuten tror vi att klockorna ska ringa då Laurie Bell kommer helt fri mot målvakten men skjuter rakt på. Bell ska dock få sin revansch lite senare i matchen...

GUSK sjunker lågt och ställer om snabbt och det blir några halvfarligheter som Steffen Kraus räddar till ofarliga hörnor. Karlslund skapar också en del hörnor som också de blir ofarliga.

I den 25:e minuten slår Bell ett perfekt inlägg från höger där hans mittfältskollega Simon Amin dyker upp och, likt den forna svenske landslagshjälten Henrik Larsson i sina glansdagar, nickar in bollen snyggt i mål, 1-0 till Karlslund!

Det hinner dock bara gå två minuter innan en GUSK-spelare får avancera relativt ostört på mitten och drar iväg ett kanonskott i bortre krysset från 20 meter, otagbart för Kraus och 1-1 på resultattavlan.

Den sista kvarten präglas av några distansskott från Karlslunds sida men utan resultat och oavgjort står sig till halvtid. En första halvlek där Karlslund inte kommer upp i normal standard.

Inför den andra halvleken gör Karlslund två byten. Ut går Ibrahim Habib och Sebastian Loyola Nydén och in kommer Pontus Nordström och Sebastian Bichler Bergenheim.

Under den andra halvleken trycker Karlslund på för ett ledningsmål medan GUSK backar hem och verkar se nöjda ut med minst en poäng idag. Det ska dock tilläggas att GUSK är fortsatt farliga i sina omställningar.

I den 74:e minuten gör Karlslund sitt sista byte, ett offensivt sådant då Ekstrand Hamrén utgår och anfallaren James Gulley kommer in.

Klockan tickar upp mot full tid och hemmalaget fortsätter att trycka på för ett segermål. Med bara någon minut kvar av ordinarie tid nickar Zak Epplette in bollen i mål efter en hörna och vild glädje i hemmalaget. Domaren blåser för mål, men däremot hittar den assisterande domaren en felaktig förseelse och efter en längre diskussion mellan dessa svartklädda herrar döms målet till slut bort! Vilda protester i hemmalaget efter detta tunga besked. Klockar går förbi full tid och domaren väljer att lägga till totalt fyra minuter.

Karlslund repar mod till sig och fortsätter med sitt konstanta tryck mot GUSK-försvaret. Med endast minuten kvar av matchen slår Jake Larsson in bollen från sin vänsterkant in i straffområdet. Med engelsk målmedvetenhet dyker Bell upp och sätter pannan till, bollen går i mål och ett hav av glädje, eufori, kaos och rättvisa mixas ihop i en klump av spelare, 2-1 till Karlslund! Gladast av dem alla är engelsmannen Bell som gör sitt fjärde för säsongen. Med ett mål och en assist idag är han tillbaka i fjolårets prestationer och är givetvis en av matchens förgrundsfigurer.

Domaren blåser av matchen strax därefter och Karlslund vinner med 2-1!

Detta var en match som Karlslund vinner rättvist, men där segern satt långt, långt inne. Vi möter ett lag med lågt försvarsspel och med snabba omställningar, och vi vinner utan att spela på toppen av våra förmågor. Förra året hade vi svårt att ta med oss poängen i dessa matcher, nu klarar vi det och blickar framåt mot nästa match som är borta mot Karlbergs BK nästa lördag!

En sak är säker. Det är alltid härligt med tre poäng!